Mooie mijlpaal: 200 BurenHulp matches

Er zijn al 200 BurenHulp matches gemaakt. Dat laat zien dat BurenHulp een groot succes is. Community Coach Robin Oud ging langs bij tuintopper Marco van Zwol in Purmerend. Om Marco te bedanken voor zijn inzet en betrokkenheid als BurenHulp-helper. Marco zet zijn groene vingers graag in en heeft al bij 35 hulpvragen in Purmerend en Hoorn geholpen.  

Er is in het groen genoeg te doen
Niet iedereen is in staat om de tuinklussen zelf te klaren. Hier is dan ook de meeste hulp bij nodig. Marco werkt achter de douane op Schiphol. Daarnaast is hij vrijwilliger voor BurenHulp en WelzijnWonenPlus. Zo’n twee keer in de week helpt hij bij het verwijderen van onkruid en het schoonspuiten van tegels.

Marco: “Ik haal voldoening uit het helpen van mensen. Verzorgde tuinen dragen bij aan een nette buurt en dus de leefbaarheid. Het maakt mensen blij. Zowel de mensen van wie de tuin is als de andere buurtbewoners."

BurenHulp: voor elkaar

Marco: "De hulpvragen komen vaak van mensen die het niet lukt om hun tuin zelf goed bij te houden, zoals ouderen. Ik ben zelf hardloper en rij graag op mijn elliptigo. Dit is een combinatie van hardlopen, fietsen en crosstrainen. Zo zie ik heel wat tuinen voorbij komen. Ik bied dan ook af en toe uit mezelf hulp aan. Als ik ergens bezig ben, wordt er ook wel eens om hulp gevraagd door buren met tuinen. Ze zien dat de tuin er echt van opknapt en dat ik het graag doe. Ik zie dit als een compliment, dan doe ik het toch goed!”

Een goed gevoel geven, geeft een goed gevoel
Het succes van BurenHulp is te danken aan Marco en andere BurenHulp-helpers. Maar ook door matchmaker Sandra Loocks van VrijwilligersNH. Zij brengt bewoners met een vraag en helpers met elkaar in contact.

Sandra: “Het geeft mij echt voldoening als ik weer een match kan maken. Sommige mensen hebben geen mensen in de buurt die kunnen helpen. Fijn als ze ons dan weten te vinden, zodat ze geholpen kunnen worden. We hebben daarvoor Burenhulp-helpers nodig. Deze vinden we via de medewerkers Leefbaarheid. Maar ook via social media melden mensen zich aan.”

“BurenHulp helpt niet alleen bij klussen in en rondom huis. Ook voor een luisterend oor, een gezellig praatje of een wandeling kunnen mensen bij ons terecht. We hebben meerdere BurenHulp-Helpers die dat doen. Geweldig om te zien hoe blij mensen daarvan worden. Daar doen we het voor. We krijgen vaak een berichtje met een bedankje. Ook de helpers zelf reageren positief. Een goed gevoel geven, geeft een goed gevoel.”  

BurenHulp in Purmerend, Hoorn en Monnickendam
Wilt u ook uw buren helpen? Of bent u huurder van Intermaris en heeft u hulp nodig? Dan komen wij graag met u in contact. Meldt u aan via burenhulp.intermaris.nl of bel naar 088-045 1075.