Nieuws

Feestelijke opening Huiskamer voor de buurt in Betsy Perk

Kersenboogerd is een Huiskamer voor de buurt rijker. Woensdag 27 september werd deze feestelijk geopend door bewoners en omwonenden van Betsy Perk. Zij onthulden het naambord. Voor de onthulling was er een woordje van directeur-bestuurder Cees Tip van Intermaris en wethouder Karin Hakhoff van de gemeente Hoorn. Daarna brak het feest echt los met de ruim 100 buurtbewoners die rijen dik stonden te wachten om naar binnen te kunnen.

Dit najaar vervolg voor Hoornse actie ‘Het regent regentonnen’

De actie ‘Het regent regentonnen’ krijgt ook dit najaar weer een vervolg! Sinds 2022 zijn we, samen met gemeente Hoorn, Voor een Mooie Stad, Intratuin Hoorn en Waalhandjes (WerkSaam) gestart met de regentonactie. Dankzij deze actie is Hoorn heel wat regentonnen rijker. Dit najaar krijgt de actie een vervolg. En proberen we Hoorn een klein beetje duurzamer te maken.

Informatiemarkten Patio en Pergola in Kersenboogerd

Samen met bewoners gaan gemeente Hoorn en Intermaris aan de slag om het centrumgebied mooier en veiliger te maken. Dat doen we vanuit het programma Kansen voor de Kersenboogerd. We starten daarmee in de buurt Patio, Pergola en Prieel. Intermaris gaat de huurwoningen in Patio en Pergola verduurzamen en voert groot onderhoud uit.

Wijken knappen op dankzij de Waalhandjes

Al twee jaar werken WerkSaam Westfriesland en Intermaris samen rond de inzet van de Waalhandjes. Na een succesvolle pilot is het contract omgezet naar een structurele samenwerking voor onbepaalde tijd. Intermaris zet de Waalhandjes maandelijks 60 tot 100 uur in om klussen te doen in de wijken en voor de bewoners. Van tuinen opknappen tot het leeghalen van woningen; zij draaien hun handen er niet voor om!

Kunst voor de Stad – voor kids!

Wij zijn op zoek naar creatievelingen uit Hoorn van 8 tot en met 16 jaar! Maak jij schilderijen, teken je graag of maak je andere kunstwerken? Meld je dan aan voor Kunst voor de Stad – voor Kids! In de hal van Huis voor de Stad hebben we een tentoonstelling waar kinderen uit de gemeente Hoorn hun kunstwerk kunnen exposeren. Lijkt dit jou leuk? Meld je dan snel aan!

Update over de ondergelopen parkeergarage in Triton

Het bergen van de auto’s uit de parkeergarage gaat voorspoedig. Verschillende bergingsbedrijven halen de komende dagen alle auto’s uit de garage en voeren deze af. De eigenaren kunnen hun persoonlijke spullen uit de auto halen.

“We kunnen het echt wel gezellig maken”

Vijf nieuwe bewoners met frisse energie is mooi, maar wooncomplex de Koriander heeft ook ‘oude’ bewoners die graag voor een ander klaarstaan. Eén van hen is Rosie. We spreken haar samen met Ekram, Wijkconsulent van Intermaris. “Ik ben gewoon graag onder de mensen!”

“Er ontstaat echt iets moois”

Gerrit (66) woonde in Zutphen toen hij met pensioen ging. Hij had toen al tien jaar een latrelatie in Hoorn. Tijd voor een nieuwe start in een nieuwe stad. In gesprek met Community Coach Robin Oud van Intermaris doet Gerrit zijn verhaal.