Hoornse actie ‘Het regent regentonnen’ krijgt vervolg

Dankzij de samenwerking met gemeente Hoorn, Voor een Mooie Stad, Intratuin Hoorn en Waalhandjes (WerkSaam) werd Hoorn vorig jaar tientallen regentonnen rijker. Samen goed voor zo’n 24.293 liter wateropslag! Dit jaar slaan we de handen opnieuw ineen. En proberen we Hoorn ook dit jaar een stukje duurzamer te maken.

UPDATE: De regentonnenactie bleek ook dit jaar weer een groot succes. Alle gratis regentonnen zijn vergeven. Het is mooi om te zien dat zoveel mensen een bijdrage willen leveren aan het klimaat! Helaas hebben we maar een beperkt aantal regentonnen beschikbaar. Daardoor kunnen we niet iedereen blij maken met een regenton. Samen met de gemeente Hoorn en Voor een Mooie Stad willen we de actie jaarlijks herhalen. Zodat we Hoorn ieder jaar een stukje duurzamer maken!

Regelmatig doen we samen met bewoners verschillende acties op het gebied van klimaat en duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan het NK tegelwippen of opknappen van tuinen. Groene initiatieven van huurders juichen we toe! Dus heb je een goed idee om de leefomgeving in jouw buurt te vergroenen? Doe dan een aanvraag bij ons Leefbaarheidsfonds.

Het klimaat verandert. We krijgen steeds meer te maken met extreme regenval en droogte. Daarom is het belangrijk om ons goed voor te bereiden op deze veranderingen. Dit kunnen we doen door onze woonomgeving klimaatbestendig te maken. Een regenton heeft daarin een belangrijke functie.

De voordelen van een regenton

 • Het hergebruiken van regenwater zorgt voor een besparing van leidingwater. Dat is goed voor uw portemonnee én voor het milieu.
 • Het verkleint de kans op wateroverlast en het riool wordt ontzien.
 • Regenwater is beter voor de tuin, want regenwater bevat geen kalk.

Vraag vanaf 20 maart een gratis regenton aan
Woont u in Hoorn en huurt u bij Intermaris? Dan kunt u vanaf 20 maart een gratis regenton aanvragen. Let op: dit aanbod is geldig zolang de voorraad strekt. Dus wees er snel bij, want op = op. Na uw aanmelding ontvangt u binnen twee weken een bevestiging voor het plaatsen van de regenton.

Er zijn een aantal voorwaarden
Het is goed om te weten dat helaas niet elke woning geschikt is om een regenton te plaatsen. Ook zijn er wat regels over onderhoud, vervanging en reparatie. Lees daarom deze punten eerst goed door, voordat u op 20 maart een regenton aanvraagt.

 • Intermaris plaatst één keer een gratis regenton per adres.
 • De regenton wordt alleen geplaatst bij woningen met een regenpijp in de achtertuin.
 • We plaatsen één regenton per regenpijp. Deelt u de regenpijp met de buren? Bespreek dan vooraf met uw buren wie de regenton aanvraagt.
 • De uitvoerder beoordeelt of de regenton geplaatst kan worden. We plaatsen de regenton alleen als de ruimte rondom de regenpijp leeg en bereikbaar is. En als de ondergrond betegeld is (minimaal 50 centimeter x 50 centimeter).
 • Intermaris is niet verantwoordelijk voor onderhoud of reparaties aan de regenton.
 • Is de regenton kapot? Dan zorgt u zelf voor een nieuwe regenton. U kunt de regenton ook verwijderen en de regenpijp door Intermaris laten maken.
 • Gaat u verhuizen? Dan verhuist de regenton helaas niet met u mee.
 • Heeft u een regenton aangevraagd, maar ziet u er toch vanaf? Laat het ons weten. Dan kunnen we iemand anders blij maken.