Leefbaarheidsfonds

Een schone, veilige en groene leefomgeving is belangrijk. Heeft u een goed idee om de leefbaarheid in uw buurt te verbeteren? Wilt u een activiteit organiseren voor een veilige en schone woonomgeving? Doe dan een aanvraag bij het Leefbaarheidsfonds.  

Uw idee verbetert de leefbaarheid in de buurt

Wilt u bijvoorbeeld een evenement organiseren? Of meer groen in uw wijk regelen? Dan kunt u hier een bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds voor vragen. Bijvoorbeeld voor tenten, stoelen, gereedschap of plantenbakken. Wij beoordelen vervolgens of u geld krijgt om uw idee te kunnen uitvoeren. 

Vraag een bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds aan via VH De Boog in Hoorn of Huurdersvereniging InterWhere in Purmerend. Zij beoordelen vervolgens of u geld krijgt om uw idee te kunnen uitvoeren. 

Tip: maak van tevoren een goed overzicht van de kosten. En wacht de reactie van De Boog of Interwhere af voordat u aan de slag gaat. Dat kan verrassingen achteraf voorkomen. Bewaar alle betaalwijzen en kassabonnetjes goed. 

Wanneer kunt u géén aanvraag doen?

  • U wilt winst maken of geld verdienen met het idee.
  • Voor eten, drinken, het inhuren van artiesten of organiseren van een receptie kunt u geen bijdrage krijgen.

Veel gevraagd over Woonomgeving

Heeft u een goed idee voor uw wijk?

Algemeen

We staan altijd open voor goede ideeën, ook als u geen actieve vrijwilliger bent

Soms helpen of betalen wij mee. Soms helpen of betalen wij mee. U kunt hiervoor een bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds aanvragen. Dit doet u via VH De Boog in Hoorn of Huurdersvereniging InterWhere in Purmerend. Lees meer over hoe u de leefbaarheid in uw buurt kunt verbeteren. Wilt u meedoen of meer weten? In dit filmpje leggen wij alles uit.