Oude hockeyvelden: verkoop grond aan Intermaris voor bouw 80 sociale huurwoningen

Een volgende stap is gezet in de ontwikkeling van de oude hockeyvelden (nu Zonnesteen). Donderdag 16 mei tekenden wethouder Marjon van der Ven, directeur Vastgoed Iphigenia Westphal en bestuurder Cees Tip, beiden van Intermaris, een koop-/ontwikkelovereenkomst. Met deze overeenkomst verkoopt de gemeente de grond aan Intermaris voor de bouw van 80 sociale huurappartementen.

Op de locatie van de oude hockeyvelden wordt al volop gebouwd aan een nieuwe basisschool met sporthal en bijbehorende voorzieningen. Dit is het IKEC. Daarnaast heeft de gemeente eerder al ontwikkelaar VORM geselecteerd voor de bouw van 60 middeldure koopwoningen met een half verdiepte parkeergarage. De start bouw van deze woningen wordt voor de zomer van 2025 verwacht.

Start bouw oktober
Nu de grond voor de sociale huurappartementen is verkocht komt de realisatie van de woningen weer een stapje dichterbij. Eerder verleende de gemeente al de omgevingsvergunning voor de sociale huurappartementen. Intermaris hoopt dat de bouw van de appartementen in oktober van dit jaar start. De appartementen worden verdeeld over twee woontorens en worden naar verwachting begin 2026 opgeleverd.

Woningcorporatie Intermaris ontving voor het project een rijkssubsidie, de zogenaamde Start Bouwimpuls. Dit is een stimuleringssubsidie waarmee minister Hugo de Jong probeert om de bouw van woningen te versnellen.

Sneller bouwen met Noordhollandse Bouwstroom
Directeur Vastgoed Iphigenia Westphal is blij met het project: ‘Dit is het eerste project van de Noordhollandse Bouwstroom. Dat is een samenwerking tussen verschillende corporaties en een aantal bouwers, waarbij de woningen deels fabrieksmatig worden gebouwd. Zo kan er sneller worden gebouwd. We hopen dat we hiermee de zo broodnodige huurwoningen snel kunnen opleveren.’ 

Veel vraag naar betaalbare woningen
‘Dat er veel vraag is naar woningen is geen nieuws, maar het blijft opvallend hoeveel mensen zoeken naar een betaalbare woning’, vervolgt Westphal. Onlangs ontvingen we 3600 inschrijvingen voor het project Noorderlicht, waar 99 appartementen zijn opgeleverd. Dat maakt het des te belangrijker dat we zorgen voor voldoende nieuwe woningen.’

Toevoegen woningen
Wethouder Marjon van der Ven beaamt dat: ‘We werken hard aan nieuwe plannen om woningen toe te voegen in Hoorn. Plan de oude hockeyvelden is zo’n voorbeeld. Hier komen in totaal 140 betaalbare woningen in een groene omgeving. De procedures en bijvoorbeeld de huisaansluitingen voor electra en water voor de woningen kosten helaas veel tijd. We doen ons best om ervoor te zorgen dat er binnenkort gestart kan worden met de bouw van dit mooie project’.

Meer informatie
Kijk hier voor meer informatie over het IKEC en de woningen op de oude hockeyvelden. Voor meer informatie over de woningen van Intermaris op de oude hockeyvelden kijkt u hier.