Gerenoveerde D’Blauwe Gouwe klaar voor de toekomst

Na 15 maanden is de renovatie van D’Blauwe Gouwe in Wheermolen-Oost zo goed als klaar. Daarmee zijn de flat en de woningen klaar voor de toekomst. De woningen zijn duurzaam en energiezuinig. Het flatgebouw doet zijn naam eer aan en heeft een nieuwe blauwe uitstraling. Op woensdag 10 mei hebben we dit gevierd met een hapje en drankje samen met bewoners en betrokken partijen.

Alle woningen hebben nieuwe kozijnen en een nieuwe voordeur
Ook koken de bewoners op elektra en heeft iedereen een eigen watermeter. In en om de woningen voerden we isolerende maatregelen uit. Verreweg de meeste woningen hebben nu energielabel A+.

De nieuwe entree is lichter, groter en veiliger
De entrees en de lifthallen zijn vernieuwd. We hebben de brievenbussen verplaatst naar de buitengevel, zodat postbezorgers het gebouw niet meer in hoeven. Ook hebben alle bewoners een videofoon. Zo kunnen ze zien wie er voor de deur staat als er iemand aanbelt.

“Ik zit hier grandioos”
Bewoonster Hennie is “super blij” met de renovatie. Elke keer als zij haar woning binnenkomt is zij verrast hoe mooi het is geworden. “Ik ben zo verliefd op mijn deuren en ramen!” En ook Walter, die al meer dan 35 jaar in de flat woont, is erg tevreden. “Ik hoop dat de bewoners beseffen dat ze in een prachtig gebouw wonen. Het zou fijn zijn als iedereen zich netjes gedraagt om er samen voor te zorgen dat het ook een prachtig gebouw blijft.”

“Een renovatie is niet niks”
Han Leurink, directeur Wonen en Vastgoed is ook blij met het afronden van de renovatie. “Met de renovatie van D’Blauwe Gouwe hebben we weer een volgende stap gezet naar een toekomstbestendige en gasloze woningvoorraad in Purmerend en Hoorn. En daarbij wil ik de bewoners bedanken voor hun begrip en geduld. Wonen en werken in je huis terwijl er ruim een jaar om je heen gewerkt wordt. Een renovatie is niet niks.”

Invulling plint
De onderkant van de flat, waar nu de garages zijn, willen we verlevendigen. We onderzoeken samen met de gemeente wat de mogelijkheden zijn. Zodra dit bekend is, bespreken we de ideeën met bewoners en omwonenden.

Intermaris werkt samen met de gemeente Purmerend aan een nieuw Wheermolen-Oost. De komende tijd renoveren we verschillende gebouwen in de wijk en bouwen we ook nieuwe woningen. D'Blauwe Gouwe is, na D'Rode Garrels, de tweede flat die gerenoveerd is. Aan D’Grote Frank wordt nu hard gewerkt. Daarna zijn D’Groene Citer en de drie Franken aan de beurt.