160 collega’s doen vrijwilligerswerk met Intermaris DOET!

Op 23, 24 en 25 mei vond de tweede editie plaats van Intermaris Doet!. Hierbij zetten onze medewerkers zich in als vrijwilliger bij verschillende klussen voor allerlei organisaties en instanties. Vrijwilligerspunt Hoorn, stichting Present Purmerend en VrijwilligersNH hielpen met het organiseren. Ruim 160 medewerkers staken hun handen uit de mouwen in een nieuwe rol, van keukenhulp tot wandelmaatje.

“Vorig jaar zorgde deze dag voor veel leuke reacties, zowel van onze medewerkers als van de organisaties die wij hielpen. Sommige collega’s meldden zich zelfs aan als vrijwilliger”, vertelt Tanneke van den Berg. Vanuit Intermaris is zij een drijvende kracht achter dit project. “Als woningcorporatie zijn wij natuurlijk vooral bezig met het verhuren van woningen, maar wonen is meer dan een huis. Via deze klussen gaan wij actief onze werkgebieden in. Naast de hulp leveren wij dus ook een extra bijdrage aan de leefomgeving van onze huurders.”

Tuin klaar voor de zomer
Karel Loos kan daarover meepraten. Tot een paar maanden geleden werkte deze projectleider/inkoper nog bij een commerciële partij. “Dan is dit wel érg mooi, hoor!”, zegt hij lachend. Samen met een aantal cliënten knapt Karel een tuin van WilgaerdenLeekerweideGroep op. Struiken snoeien, onkruid wieden, bloempotten vullen: geen half werk. Jan Roskam, in het dagelijks leven specialist Leefbaarheid, geniet ook volop. “Ho, ho, niet weggooien!”, roept hij naar een cliënt. Daar verdween bijna de lavendel in de groene bak. Ondertussen bewondert kwaliteitsmedewerkster Esther Kouthoofd samen met een bewoner een bloem. “Hier krijg je echt een goed gevoel van. En het wordt erg mooi!” Dat ziet ook Daniëlle Karreman, persoonlijk begeleidster van Wilgaerden Leekerweide. “Onze bewoners zitten erg graag in de tuin, maar alles zomerklaar maken is een flinke klus. Wij zijn ontzettend blij met deze hulp.”

Verkeersexamen op rolletjes
Het weer werkt lekker mee, ook bij het verkeersexamen in Hoorn. Honderden basisschoolkinderen wachten in rijen tot ze mogen starten. Portefeuillemanager Jurre Terhorst vinkt alle namen af. “Mijn eigen zoon is al onderweg, maar hij staat stil met pech, hoor ik net van zijn juf!” Bestuursassistente Linda de Lege deelt de hesjes uit. “Op sommige koppies is de examenspanning goed te zien. Dat gevoel herinner ik mezelf ook van vroeger”. Iets verderop controleert online communicatiestrateeg Diane Timmer de fietsbellen en de remmen. “Geen bel? Dan schroef ik er gewoon eentje op!’, lacht ze. Vlak voor de start passeren de kinderen stagiair-projectleider Matteo van Kooten. Hij geeft elke deelnemer nog wat laatste tips en een bemoedigend woordje. “Groen, je mag, succes!” De rij schuift op en de volgende kandidaat verschijnt op pole position. Alles loopt gesmeerd: de medewerkers van Intermaris zijn geslaagd. Hopelijk de leerlingen ook!

Leerzaam, leuk en dankbaar
Zo deden onze collega’s mee aan veertig klussen. Hiermee hielpen zij in totaal 19 organisaties in Hoorn en Purmerend. Voor medewerkers die verhinderd waren, volgt in juni een bezemdag om alsnog mee te kunnen doen. Als afsluiter zet Intermaris een personeelsbijeenkomst in het teken van Intermaris Doet!. Tanneke van den Berg: “Dan delen we ervaringen, tips en tops. Wij willen dit project zo goed mogelijk laten leven. Het is leerzaam, leuk en dankbaar.”