Glazenwagen

Kenmerken

Locatie:
Hoorn
Wijk:
Risdam-Zuid
Soort project:
Verduurzaming
Status:
In uitvoering
Aannemer:
Van der Leij
Architect:
BBHD
Planning:
Start werkzaamheden 2022
Huurcategorie:
Sociale huur

Samen met aannemer Van der Leij verduurzamen we de woningen in de Glazenwagen. Na de verduurzamingswerkzaamheden zijn alle 87 woningen klaar voor de toekomst! Zo krijgen de woningen onder andere kunststof kozijnen met HR++ glas. We voeren groot onderhoud uit aan het dak. En de bewoners koken na de werkzaamheden elektrisch. Tijdens de verduurzamingswerkzaamheden blijven de bewoners in hun woning wonen.

De Glazenwagen ziet er uit als nieuw
De oude kozijnen en panelen in de kleuren blauw, rood en lila zijn vervangen. Hiervoor kwamen nieuwe grijze puien met witte kozijnen in de plaats. Het werk in de woningen is bijna klaar. Het werk aan de buitenkant en in de entrees en verkeersruimtes is nog in uitvoering. Het woongebouw is voor de zomer van 2023 klaar voor de toekomst!

99 procent van de bewoners stemde in met het Verduurzamingsvoorstel
Dit voorstel maakten we samen met de Meedenkgroep. In het Verduurzamingsvoorstel staan de verduurzamingswerkzaamheden in en om de woning uitgelegd. Ook bevat het voorstel het Sociaal Plan. En staat er beschreven welke extra afspraken wij maakten met de Meedenkgroep en Van der Leij.

Het dak van de eerste blokken is vervangen en voorzien van zonnepanelen
83 procent van de bewoners kiest voor zonnepanelen op het dak. Daarom plaatsen we voor iedere woning vier zonnepanelen op het dak. Huurders betalen hiervoor een vergoeding via de servicekosten. Met zonnepanelen op het dak hebben huurders straks een eigen energiebron aan huis. Hiermee besparen ze op de energierekening. 

De Meedenk- en Klankbordgroep vertegenwoordigden alle bewoners van het gebouw
Tijdens de verduurzaming van de woningen spraken we regelmatig met beide groepen. We bespraken het voorstel welke de bewoners ontvingen, het werk en de planning. Omdat het werk in de woningen klaar is stopten we de overleggen.

Heeft u vragen of opmerkingen?
Wij horen het graag! Stuur een e-mail naar duurzaamwonen@intermaris.nl.

Voor het laatst bijgewerkt op: 19 juni 2023