D'Blauwe Gouwe

Intermaris werkt samen met de gemeente Purmerend aan een nieuw Wheermolen-Oost. De komende tijd worden er verschillende gebouwen in de wijk gerenoveerd en nieuw gebouwd. D'Blauwe Gouwe is, na D'Rode Garrels, als tweede flat aan de beurt om gerenoveerd te worden. 

Volg ook de andere plannen in de wijk op de website www.wijwheermolen.nl 

Meer dan 70 procent van de bewoners stemde in met het Renovatievoorstel
Dit voorstel maakten we samen met de bewonerscommissie D'Blauwe Gouwe en aannemer Hemubo. Het Basis Sociaal Plan Renovatie is de basis voor dit renovatievoorstel. In het Renovatievoorstel staan de renovatiewerkzaamheden in en om de woning uitgelegd. En staat er beschreven welke extra afspraken wij maakten met de bewonerscommissie. Meer dan 70 procent van de bewoners stemde in met het Renovatievoorstel.

Bewoners blijven tijdens de renovatie in hun woning wonen
Bewoners van de flat kunnen tijdens de renovatiewerkzaamheden in hun woning blijven wonen. Aannemer Hemubo heeft veel ervaring met het renoveren van woningen waarbij bewoners nog in hun woning wonen.

Renovatiewerkzaamheden gestart
Aannemer Hemubo is op 1 november 2021 gestart met de renovatie van de flat. Zo krijgen de woningen onder andere kunststof kozijnen met HR++ glas. En een individuele watermeter. Daarnaast gaan de bewoners over op elektrisch koken. De entree wordt vernieuwd en er komt een gezamenlijke fietsenberging.

Nieuwe invulling plint
De plek waar nu de garages zijn, noemen we de plint. We willen graag meer levendigheid op deze plek.  Wat er voor de garages in de plaats komt, is nog niet bekend. Later dit jaar willen we samen met de bewoners in gesprek om de mogelijkheden onderzoeken.

Heeft u vragen of opmerkingen?
Wij horen het graag! Stuur een e-mail naar wheermolenoost@intermaris.nl

Voor het laatst bijgewerkt op: 11 mei 2022