Vacature Bouwkundig Projectmanager duurzaamheid & energietransitie

Wij zijn op zoek naar een ervaren en oplossingsgerichte

Bouwkundig Projectmanager duurzaamheid & energietransitie

36 uur per week, standplaats Hoorn

Intermaris werkt aan het verduurzamen en warmtenet-klaarmaken van de eerste 1.800 woningen in Hoorn. Als projectmanager realiseer jij deze projecten in afstemming met HVC, de gemeente Hoorn en overige betrokken partijen. Hierbij werk je nauw samen met onze Projectmanagers sociaal, die de bewonersparticipatie en communicatie verzorgen.

De functie

In de functie van Projectmanager realiseer je bouwkundige en installatietechnische projecten vanaf de initiatiefase tot en met de overdracht naar de beheerorganisatie. Je stuurt interne en externe projectteams functioneel aan.

“Sterke bewoners door sterke wijken”
Dat is een belangrijke strategische doelstelling die Intermaris nastreeft en een onderdeel vormt van onze portefeuillestrategie. We hechten veel waarde aan het vergroten van de zelf- en samenredzaamheid van onze huurders en aan het versterken van wijken, buurten en complexen.

In de wijk Kersenboogerd combineren we deze doelstelling met verduurzaming
We werken aan de hand van een programmaplan en doen dat samen met onze collega's en stakeholders. Het is intensief, veelzijdig en ontzettend leuk werk voor een prachtig doel. Mensen en samenwerken zijn de sleutels van ons werk. De projecten waar we ons zoal mee bezighouden zijn:

  • aanleg warmtenet;
  • verduurzamen van woningen;
  • aanpak portieken en herinrichting van de openbare ruimte;
  • nieuwbouw toevoegen waardoor meer woningdifferentiatie ontstaat;
  • nieuwe woonconcepten toevoegen;
  • aanpak winkelcentrum en stationsgebied, veiligheid in de wijk vergroten.

Wat ga je doen?

Als Projectmanager ben je verantwoordelijk voor het doelmatig en efficiënt realiseren van verduurzamingsprojecten (GROTIK-principe). In de voorfase werk je nauw samen met de assetmanager. Je stelt scenario’s op ter voorbereiding van het haalbaarheidsbesluit. Daarnaast stel je besluitvormingsdocumenten op, zoals het gunning- en evaluatiebesluit. Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van het inkoopproces en stelt het inkoopplan en inkoopbesluit op.

Binnen de vastgestelde opdracht onderzoek je waar optimalisatie mogelijk is. Mogelijke verstoringen signaleer je en daar anticipeer je op. Je rapporteert, bewaakt en adviseert over de voortgang en inhoud van de projecten. Daarbij zorg je ook voor een overdracht naar de diverse beheerteams. De optimale klantwaardering is belangrijk bij projecten. Hier streef je dan ook naar.

Wie ben jij?

Je bent goed in aanjagen en aansturen, organiseren en plannen en denkt oplossingsgericht. Met jouw enthousiasme weet je de stakeholders mee te krijgen. Je beschikt over de juiste sociale vaardigheden om succesvol te opereren in de projectteams. Daarnaast heb je veel energie en neem je graag initiatief.

Je hebt een hbo-opleiding gevolgd richting bouwkunde & vastgoed. Je hebt ruime ervaring met projectmanagement. Daarnaast communiceer je schriftelijk helder en overtuigend.

Wij bieden

Bij Intermaris krijg je veel ruimte voor initiatief en stimuleren we je om jezelf volop te ontwikkelen. We bieden hier ruime mogelijkheden voor. Je komt terecht in een dynamische organisatie met korte lijnen, waar je werk maatschappelijke impact heeft. We bieden uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering.

De functie is ingeschaald in functieschaal K van de CAO Woondiensten. Het salaris is € 4.130 - € 5.903 bruto per maand op basis van 36 uur per week.

Onze kantoren in Hoorn en Purmerend zijn goed bereikbaar met het OV en liggen dichtbij zowel het centrum als de uitvalswegen. Daarnaast bieden we goede thuiswerkfaciliteiten.

Solliciteren
Interesse? Mail dan voor 12 juni jouw cv en motivatie naar solliciteren@intermaris.nl en zet de vacaturetitel in het onderwerp. Voor meer informatie kun je bellen met Iphigenia Westphal, Manager Vastgoedbeheer, telefoonnummer 06 20 01 74 43.

Een pre-employment screening en een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.

Over Intermaris

Intermaris is met 17.000 woningen in Hoorn, Purmerend en Waterland een van de grotere woningcorporaties in de regio. Met ca 170 collega’s werken we aan een fijn thuis voor al onze bewoners. Prettig wonen is een primaire levensbehoefte; het is de basis voor het creëren van je leven. In ons werk staat de bewoner centraal. We houden rekening met verschillen en zetten in op maatwerk waar dat kan.

Het aanbieden van kandidaten door bureaus is toegestaan o.b.v. W&S. Het gaat hier direct om een vast dienstverband. Detachering, interim en zzp is niet mogelijk.