Vacature Beleidsadviseur Wonen en Vastgoed

Wij zijn op zoek naar een ervaren en bevlogen

Beleidsadviseur Wonen & Vastgoed

20 uur per week, standplaats Hoorn

De functie

Als Beleidsadviseur Wonen & Vastgoed draag je bij aan een toekomstbestendige woningcorporatie met optimale dienstverlening voor onze huurders. Je houdt je bezig met vraagstukken als:

 • Hoe passen we zonnepanelen toe en zorgen we er voor dat onze huurders daar maximaal plezier van hebben?
 • Welke maatregelen moeten we nemen om de gevolgen van energiearmoede zoveel mogelijk te beperken en als het kan te voorkomen?
 • Welke wettelijke wijzigingen zijn er en hoe vertaalt dit zich naar de dagelijkse praktijk? Zowel voor ons als voor de huurders.
 • Wat is er nodig om onze huurders in onze woningen goed oud te laten worden?

Jij bent de ogen en oren van de organisatie. Je verzamelt gegevens en vertaalt deze in nieuw beleid. Je hebt daarin een initiërende en motiverende rol. Met enthousiasme, daadkracht en bevlogenheid weet je betrokkenen mee te krijgen voor je ideeën en verbeteringen van onze diensten en organisatie. Dat doe je samen met collega’s, huurders, gemeenten en andere maatschappelijke partners.

Wat ga je doen?

Jouw werkzaamheden en verantwoordelijkheden:

 • Je vertaalt strategische doelen en uitgangspunten in beleidsvoorstellen op tactisch en operationeel niveau.
 • Je implementeert, evalueert en actualiseert het beleid dat relevant is voor de afdeling Wonen en Vastgoed.
 • Daartoe creëer je draagvlak in onze organisatie en zoek je samenwerking met onze huurdersorganisaties en gemeenten.
 • Je signaleert externe ontwikkelingen, werkt deze uit tot beleidsvoorstellen en agendeert deze.
 • Waar nodig voer je marktonderzoek uit (of laat je deze uitvoeren), verzamel je gegevens en vertaal je deze.
 • Om je doelen te realiseren werk je samen en stem je verwachtingen over het eindproduct af met de opdrachtgever.
 • Levert een inhoudelijke bijdrage aan de prestatieafspraken tussen Intermaris en gemeente.

Wie ben jij?

Je hebt een blik naar buiten, bent creatief en denkt in oplossingen. Daarnaast ben je betrokken, bevlogen en helder in woord en daad. Dankzij jouw analytische kracht en praktische instelling weet je knelpunten op de juiste manier te benoemen. Als teamplayer en netwerker schakel je tactisch tussen interne- en externe netwerken. Daarbij zet je je beproefde communicatieve vaardigheden in. Je weet anderen mensen te beïnvloeden dankzij jouw enthousiasme en gedrevenheid.

Je hebt een minimaal een hbo-opleiding gevolgd en aantoonbare kennis op het gebied van woningmarkt, volkshuisvesting, vastgoedontwikkeling en relevante wet- en regelgeving. Daarnaast heb je minimaal twee jaar ervaring als beleidsadviseur. Je hebt ervaring met het ontwikkelen, implementeren en evalueren van beleid.

Wij bieden

Bij Intermaris krijg je veel ruimte voor initiatief en stimuleren we je om jezelf volop te ontwikkelen. We bieden hier ruime mogelijkheden voor. Je komt terecht in een dynamische organisatie met korte lijnen, waar je werk maatschappelijke impact heeft.

De functie is, afhankelijk van opleiding en ervaring, ingeschaald in functieschaal J van de CAO Woondiensten. Per 1 januari 2023 is dat met een maximum van € 5.361 bruto per maand op basis van 36 uur per week. We bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering en thuiswerkmogelijkheden.

Onze kantoren in Hoorn en Purmerend zijn goed bereikbaar met het OV en liggen dicht bij zowel het centrum als de uitvalswegen.

Solliciteren

Interesse? Mail voor 3 december jouw cv en motivatie naar peno@intermaris.nl en zet de functietitel in het onderwerp. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Han Leurink, Directeur Wonen & Vastgoed, via h.leurink@intermaris.nl.

Over Intermaris

Intermaris is met 17.000 woningen in Hoorn, Purmerend en Waterland een van de grotere woningcorporaties in de regio. Met ongeveer 180 collega’s werken we aan een fijn thuis voor al onze huurders. In ons werk staat de bewoner centraal. We houden rekening met verschillen en zetten in op maatwerk waar dat kan.