Strijden voor úw belang!

“Hoe meer wij voor huurders kunnen betekenen, hoe harder we de beuk erin gooien.” Dat is klinkklare taal. Aan het woord zijn Mensina Wijma en Adi van Esch. Zij zijn de voorzitters van huurdersverenigingen VH De Boog (Hoorn) en HV InterWhere (Purmerend). Deze verenigingen komen op voor uw belangen als huurder. Andersom vraagt Intermaris hun advies over beleidszaken. Een boeiende rol waar alle leden veel voldoening uit halen. De voorzitters vertellen.

“Onze huurdersverenigingen zijn springlevend. Sinds de Overlegwet in 2015 zijn wij als huurdersvereniging een gelijkwaardige gesprekspartner van de woningcorporatie en de gemeente. Deze drie partijen ondertekenen ook de gemaakte prestatieafspraken”, vertelt Adi.

Veel om voor te knokken
“En dat is maar goed ook, want er is veel om voor te knokken”, vult Mensina aan. “Veel huurders maken zich zorgen over de aansluiting op het warmtenet, anderen over de jaarlijkse huurverhoging. Ook de servicekosten, leefbaarheid in de wijk en vergoedingen na renovatie zijn onderwerpen van gesprek. Volgende week overhandig De Boog een petitie aan een wethouder van de gemeente Hoorn voor de bouw van meer sociale huurwoningen.”

Uiteindelijk hebben we hetzelfde doel
De huurdersverenigingen leven op goede voet met Intermaris. Adi: “We kunnen over elk onderwerp goed sparren met Intermaris. We mogen alles zeggen. Dit helpt om tot optimale oplossingen te komen. We staan zij aan zij. Uiteindelijk hebben we ook hetzelfde doel. Intermaris wil een goede, sociale woningcorporatie zijn. Dat is ook wat wij willen, alleen verschillen onze prioriteiten soms. Laat ons dan de luis in de pels maar zijn.”

Bewonerscommissies helpen
De Boog en InterWhere helpen huurders ook met het opzetten en runnen van een eigen bewonerscommissie of flatteam. “Samen met buurt- of complexbewoners bereik je meer dan in je eentje”, aldus Adi. Mede daarom organiseert InterWhere binnenkort een conferentie voor de bewonerscommissies en flatteams. De Boog staat op vrijwilligersmarkten. “We willen laten zien hoe waardevol én leuk het is om een bewonerscommissie te hebben. Al is het om een buurtfeestje te organiseren.”

Nieuwe teamleden gezocht!
Daarnaast hopen Adi en Mensina mensen te verleiden om zich bij De Boog en InterWhere aan te sluiten. Iedereen die houdt van aanpakken, gezelligheid en rechtvaardigheid nodigen zij uit om hierover na te denken. Mensina: “Het is zó leuk om op te komen voor mensen met problemen waar zij niets aan kunnen doen. We werken echt als een team. En elk succes geeft bergen voldoening. Je moet het gewoon zelf eens meemaken!”

Belangstelling? Neem geheel vrijblijvend contact op via info@interwhere.nl of info@vhdeboog.nl