“De renovatie van de Westervenne zal vast nóg beter verlopen”

De grote renovatie van de Oostervenne in Purmerend is bijna klaar. Een van de bewoonsters is Nelleke Avé. Zij zit ook in de meedenkgroep. Nelleke deelt graag haar ervaringen, inclusief tips voor haar buren van de Westervenne. Begin 2023 start daar namelijk de renovatie. “Heb vertrouwen, want je krijgt fijne vakmensen over de vloer. En gebruik de Huiskamer lekker!”

Nelleke is bijna tachtig lentes jong. Op haar smartphone laat ze met gemak allerlei foto’s van de renovatie zien. “Hier hijsen ze de nieuwe kozijnen naar boven. En kijk: overal in mijn woning waren mannen aan het werk! Da’s best heftig, hoor. Maar ik kan je vertellen: ze doen alles heel voorzichtig. Al je spullen dekken ze af. En na afloop laten ze alles weer netjes achter.”

Duidelijke uitleg en planning
Het werk in huis duurt zeven dagen. De mannen van bouwbedrijf Ooijevaar vervangen onder andere de kozijnen (voor en achter), verwijderen de gasmeters en plaatsen nieuwe elektra voor elektrisch koken. “Vooraf kreeg iedereen een duidelijke uitleg over het werk en over de mogelijke overlast. Ook kregen we een planning per dag. En als je vragen hebt, kun je altijd Intermaris bellen of iemand van Ooijevaar aanspreken. Zij helpen je graag.”

Rust, warmte en wifi in De Huiskamer
De renovatie aan de Oostervenne startte in maart. Sindsdien staat er op het grasveld een mobiele huiskamer. Nelleke: “Hier kunnen bewoners even ontsnappen aan de overlast. Toen mijn woning werd verbouwd, zat ik hier vaak. Hier vind je rust, warmte, koffie en goeie wifi! Straks verhuist De Huiskamer naar de Westervenne. Ideaal. Ooijevaar organiseerde hier trouwens ook een kookworkshop voor ons. En de bewoners organiseerde met elkaar een high tea. Erg leuk om flatgenoten zo te spreken.”

Intermaris en Ooijevaar staan open voor verbeterpunten
Nu het bouwteam ervaring heeft opgedaan bij de Oostervenne, gaat de renovatie van de Westervenne vast nóg beter, verwacht Nelleke. “In het begin waren hier wat opstartproblemen, misschien ook door corona. Daar hebben we nu geen last meer van. Daarnaast heeft onze meedenkgroep vanaf het begin goed samengewerkt. Intermaris en Ooijevaar stonden altijd open voor onze verbeterpunten. Die kunnen ze bij de Westervenne mooi toepassen.”

Bewondering voor de bouwvakkers
Toen het grote werk klaar was, hing een van de bouwlieden de gordijnrails voor Nelleke op. “Die extra hulp kon je vooraf aangeven. Goeie service. Ik heb wel bewondering voor die mannen hoor. Werken in bewoonde ruimten, steeds mensen om je heen en altijd maar vriendelijk blijven! Dat hoor ik ook van andere bewoners. Complimenten. Daarom mijn laatste tip voor de bewoners van de Westervenne: heb vertrouwen en laat het gebeuren. Het is even door de zure appel heen bijten, maar het wordt super mooi en comfortabel!”