Energiekosten en besparen

De energieprijzen zijn heel hoog. Daarom willen wij u helpen om energie te besparen. Bekijk hier tips voor energiebesparing. Of bekijk onze winterfolder

Goed om te weten

Woont u in Purmerend en ontvangt u de eenmalige energietoeslag? Dan mag u tot € 175,- gratis energiebesparende producten bestellen. U kunt ook gratis advies krijgen van een energiecoach. Lees hier meer informatie.

Misschien kunt u een eenmalige energietoeslag krijgen

Huurders met een lager inkomen (tot 150% van de bijstandsnorm) kunnen een eenmalige energietoeslag krijgen. Dat gaat via de gemeente waar u woont. Elke gemeente regelt dit op hun eigen manier.

Woont u in Hoorn?
Dan leest u hier meer informatie over de eenmalige energietoeslag.

Woont u in Purmerend?
Dan leest u hier meer informatie over de eenmalige energietoeslag.

Woont u in Waterland?
Dan leest u hier meer informatie over de eenmalige energietoeslag.

Heeft u moeite om uw huur te betalen?

Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Veel gevraagd over Tips energiebesparing

Kan ik overstappen naar elektrisch koken?

Algemeen

Dat kan zeker! Neem gerust contact met ons op. Dan zorgen we ervoor dat u een aansluiting krijgt om elektrisch te koken. Ook plaatsen we een nieuwe (fornuis)groep in de meterkast. Dit doen wij gratis!

Goed om te weten

  • We plaatsen altijd een twee-fase-aansluiting. Houd hiermee rekening bij het kopen van een (nieuwe) elektrische kookplaat of elektrisch fornuis.
  • De kosten voor een (nieuwe) elektrische kookplaat of elektrisch fornuis zijn voor uw eigen rekening.
  • Vervangen wij de keukens in uw straat of woongebouw omdat deze ouder zijn dan 20 jaar? Dan plaatsen we altijd een perilex-aansluiting. Daarmee heeft u de keuze om elektrisch of gasloos te koken.